Udstillinger

Bliv inspireret af de mange spændende og inspirerende udstillinger Keramikfestival præsenterede i 2023.

Og vent med spænding på at siden bliver opdateret i løbet af foråret 2024

Langt de fleste udstillinger er gratis og veteran shuttlebusser forbinder på hyggeligste vis festivalpladsen og de mange udstillinger.

Matilde Digmann ‘MAT’

Skælskør Kunstforening præsenterer udstillingen “Fountain of Gratitude” med kunstneren MAT, hvor udstillingslokalerne i Magasinet omdannes og ses i et helt nyt lys. Der vil være masser af katte i både bronze og keramik, og værket “Fountain of Gratitude” får en fremtrædende plads. En magisk fontæne som på inddragende vis inviterer den besøgende til at løfte sig op i en taknemmelig vibration og til at give og dele taknemmelighed.

MAT vil selv passe udstilling på Keramikfestival.

www.matildedigmann.dk

www.skaelskoer-kunstforening.dk

Magasinet, strandgade 14 - punkt 15

‘Dinner is served’ – Årets bord

Keramikfestival byder i år indenfor til en ny tradition – Årets bord.
Vi har inviteret keramisk kunstner Birgitte Christens til at dække bordet i byrådssalen på Det Gamle Rådhus.

Det bliver et skønt og uhyggeligt bord dækket for gribbe med ådsler, kranier og bloddryppende mink!

Udover til Keramikfestival er udstillingen åben den 13.-15. juli kl. 11-15

byrådssalen, det gamle rådhus, gammeltorv 13 - punkt 6

Birgitte Christens

Birgittes Christens kunst tager udgangspunkt i sociologiske og politiske emner i et figurativt formsprog med referencer til sygdom, død og skam. Samt klimaets udfordringer. Hendes intention er at udfordre den måde vi ser os selv og andre på. Rejse spørgsmål om vi kan retfærdiggøre vores holdninger. Oplyse om tabuiserede forskelsbehandling af køn, racer, magt og måden vi behandler vores planet.

Birgittes temaer baserer sig på magtstrukturer i vores globale samfund hvor emner som krop, køn, rige- kontra fattige lande, klimaforandringer grundet overforbrug, individets udfordringer og historiske referencer til keramik og kvindens plads i samfundet, tages op. Dette forstærker hun i sit brug af titler. Birgitte transformerer ready mades til organer og andre genkendelige objekter.

Birgitte Christens er uddannet på Kunsthøjskolen i Bergen og i Gøteborg fra 2004-2009

Udover til Keramikfestival er udstillingen åben den 13.-15. juli kl. 11-15

www.birgittechristens.dk

DET GAMLE RÅDHUS, GAMMELTORV 13 - punkt 6

Rikke Hostrup

Rikke Hostrup udstiller på Skælskørs Gamle Rådhus med 2 værker. Hendes afsæt for arbejdet med keramik er konceptuelt og orienteret omkring kroppen såvel som undersøgelsen af materialet. Installationerne i rådhusets gamle fængselsceller tager udgangspunkt i kroppen og organismens muligheder i accellerationssamfundet.

Rikke Hostrup er uddannet billedkunstner fra Kunstakademiet i Firenze i 2003 og har siden 2016 orienteret sin praksis omkring keramik.

Udover til Keramikfestival er udstillingen åben den 13.-15. juli kl. 11-15

www.rikkehostrup.com

fængselsceller, det gamle rådhus, gammeltorv 13 - punkt 6

Louise Sidelmann

Louise Sidelmanns tema er ofte i grænselandet mellem skitse og værk, hvor essensen af materialets forskellige kvaliteter udforskes. Her ønsker hun at skabe poetiske fortællinger.

Længe har Louise arbejdet med vægrelieffet og dets rummelige effekter, strukturer der brydes og samles i kompositioner af organiske systemer og i komplekse ornamenterede mønsterforløb. Louise forsøger at skubbe lerets tekniske kunnen, og værkerne holdes i lerets egen farve, fra mat til skinnende blank.

Louise er uddannet på Design Skolen Koldings keramiske linje i 2007

Udover til Keramikfestival er udstillingen åben den 13.-15. juli kl. 11-15

Besøg Louises Instagram

Det Gamle Rådhus, gammeltorv 13 - punkt 6

Stor skala Stentøjskrukker af Christian Bruun

Keramiker Christian Bruun’s store stentøjskrukker udgør en særlig serie af unikakunsthåndværk, som han fremstiller en gang om året. I to måneder arbejder han sammen med sit dygtige team af pottemagere på sit værksted i Vietnam, hvor de skaber årets kollektion ud fra Christian Bruuns idéer. 

Besøg Christian Bruuns hjemmeside

www.bruunshjørne.dk

Bruuns hjørne, gammeltorv 2a - punkt 7

Keramikerne på Bruuns Hjørne

På Bruuns Hjørne har keramikerne Nelly Gaskin, Gerda Østergaard og Lene Hansen deres respektive værksteder og butikker, som altid er et besøg værd.

På denne dag vil der i den hyggelige baggård også serveres italienske espresso-specialiteter fra Kaffe•Bar, brygget på Kimbokaffe fra Napoli. Ud over espresso, cappuccino og caffé-latte, sælger Kaffe•Bar også iskaffe, isté, vand, kager og langtidshævede surdejsboller med ost.

Læs mere om kunstnerne på Bruuns Hjørne

BRUUNS HJØRNE, GAMMELTORV 2A - punkt 7

Gravel Bead Drills af Morten Plesner

I Mortens kunstneriske praksis er eksperimenter og udforskning af materialer essentielle. Og processen lige så vigtig som det færdige værk. Mortens objekter skal have en råhed i deres materialitet og være udfordrende i formgivningen og ikke virke tilvirket af menneskehånd. Dette gør sig gældende i den overdimensionerede perlekæde der snor gennem bibliotekets forgård. Kæden er oprindeligt en del af fællesudstillingen ‘Deep Dive’ i en tidligere grusgrav i Sorø. Perlerne er lavet ef teracotta ler og vejer vær i sær over 2 kg.

Se desuden Morten demonstrere Powerdrill Pottery på festivalpladsen ved havnen den 12. juli kl. 15

Besøg Mortens hjemmeside her

Foran skælskør bibliotek, vestergade 4 - punkt 8

Når en billedkunstner laver keramik

Oplev billedkunstner Karen Gurli Larsen udstille sansende fortællinger gennem billeder og form.

I arbejdet med keramikken, forstærkes Karens billedsprog og giver hendes udtryk og fortællinger en ekstra dimension. For hende er kontakten med leret også en kontakt med Jorden og barndommen.

Som kunstner arbejder Karen med et sanseligt, organisk og åbent udtryk, hvor Kvinden og fugle ofte er omdrejningspunkt. Kvinden repræsenterer moderskabet, moderjord og forbindelsen til livet, mens fuglene taler, ligesom leret, til vores indre barn.

Karen Gurli Larsen vil vise grafik og små skulpturer i keramik, der taler sammen og bliver en samlet fortælling.

Besøg Karens Instagram

Atelier Baghuset, Skovvej 5 - punkt 5

Keramikmakkerne

I haven hos Keramikmakkerne er der ro og trivsel. Gå på jagt efter frøer og andre trivelig keramikdyr og se på flydekugler i smukke fade. Du kan også købe årets festivalkop og i butikken se det brede udvalg af brugsvenligt stentøj til daglig glæde.

Besøg hjemmesiden

strandgade 9 - punkt 16

Japanske klenodier

I vinduerne på keramikværkstedet på Skovvej 8 vises en række klenodier fra Chr. Glahns samling af orientalsk keramik. Også værker af danske og engelske keramikere, der har hentet deres inspiration i Østen kan ses. Udstillingen er ubemandet på selve festivaldagen, da Christian selv udstiller i et af teltene på pladsen.

Skovvej 8 - punkt 4

Ehlers samlingen

Pottemager, keramiker, keramiksamler…… begejstres du af at se på smukt keramik?

Kom forbi Ehlers Samlingens udstilling på Skælskør Bibliotek. De har været i magasinerne og viser lertøj som normalt ikke kan ses i samlingen.

Ehlers Samlingen, beliggende i Haderslev, er Nordeuropas største samling af lertøj. Over 5.000 genstande lige fra kakler fra 1500 tallet, stegesoer, barselspotter, fiskefade til kunstnerkeramik af Th. Bindesbøll, Ipsens Enke, Saxbo, Søholm og Hjort.

Et MUST SEE for enhver som fascineres af pottemagernes fremragende håndværk gennem 500 år.

Læs mere om Ehlers Samlingen

skælskør bibliotek, vestergade 4 - punkt 9

Christian Bruun i Købmandsgården

Christian er mest kendt for sine store krukker som i år udstilles på Bruuns Hjørne, men han fremstiller også keramik i mindre målestok på sit eget værksted i København.

Christian Bruun er en erfaren og virkelig dygtig keramiker, der har modtaget mange legater og hædersbevisninger bla. fra Statens Kunstfond og Danmarks Nationalbanks Jubilæumsfond.

Besøg Christian Bruuns hjemmeside

www.koebmandsgaarden.dk

Købmandsgaarden, algade 11 - punkt 17

Besøg Guldagergaard

Besøg Guldagergaards skønne, gamle kulturpark og dens keramiske samtidsskulpturer.
Parken folder sig smukt ud til en spadseretur med plads til pauser på bænkene.

Og i  den skønne designbutik kan der købes keramik fra værkstedets gemmer, samt brugskunst, unika og finurligheder

Under Keramikfestival vil der være lounge i parken med musik og popup cafe fra Malsk Spisehus og Hansens is.

Entre 40 kr

www.claytopia.dk

Guldagergaard, Heilmannsvej 31A - punkt 20

Taktile fortællinger

Særudstilling på Guldagergaard

Oplev keramisk kunst af tre af vores samtids dygtigste keramikere: Lone Skov Madsen (Danmark), Pauliina Pöllänen (Finland) og Elina Titane (Letland), der alle arbejder i storskala.

Entre 40 kr

Læs mere om Taktile fortællinger

Guldagergaard, Heilamannsvej 31 A - punkt 20