Udstillinger

Det keramiske håndværk blomstrer, både hvad angår den keramiske kunst og det keramiske design. Det hylder vi på Keramikfestival. Mangfoldigheden af nuancer. Derfor spænder Keramikfestivals udstillinger også fra kunsthåndværket og hverdagsgenstandene til den danske og internationale kunsts innovative fortropper.

Herunder kan du se de mange keramiske udstillinger der kan besøges i byen under Keramikfestival 2024.

Hans og Birgitte Börjeson

Keramikken, som kommer fra Hans og Birgitte Börjesons værksted, er stemplet Fulby, som er navnet på den sjællandske landsby, hvor de har boet og arbejdet siden 1963. Navnet er et signal om, at det er uinteressant at spørge efter, hvem som gør hvad, eller hvis krukke er det.

Siden de mødte hinanden i et af Englands rige keramiske områder, Cornwall, hvor de begge arbejdede på Crowan Pottery hos Harry og May Davis, har Hans og Birgitte Börjeson evnet at videreudvikle det bedste fra denne tradition.

Læs mere om Fulby Keramik.

Hans og Birgitte afholder Artist Talk Kl. 14.30 på Bruuns Hjørne

Årets bord

‘The Last Supper’ af Rikke Hostrup

Igen i år kan du opleve Årets Bord i Rådhussalen. Denne gang med kunstner Rikke Hostrup

Rikke ønsker at sætte klimaforandringer i fokus med Årets Bord som hun kalder The Last Supper.

Det gør hun med en udstilling hvor hun har arbejdet med forskellige jord- og lertyper og med lerets forskellige tilstande. Med hendes kunstneriske praksis undersøger hun samtidens tolerance over for individet. Hun interesserer sig for sociale strukturer og social apati og undersøger, hvordan det er at være menneske i konkurrencestaten. Kropslighed er næsten altid til stede i hendes værker – nogle gange som let genkendelige elementer, andre gange som mere abstrakte former.

Rikkes formsprog er alsidigt. Hun arbejder primært skulpturelt i ler, men bruger også medier som fotografi, tegning og lyd.

Besøg Rikkes hjemmeside.

Kunstnerne på Det Gamle Rådhus afholder ARTIST TALK kl 15:30

Karina Præstegaard

The Red Headed League

Karina Præstegaard har arbejdet med hår strukturer, udelukkende i rødler, til en
mangfoldighed af forme og parykker.

Inspirationen kommer fra Conan Doyles ”Sherlock Holmes historier”, hvor en rødhåret mand skal lokkes ud af sin butik ”overfor banken”.

Karinas arbejde er med de faste følgesvende som
udgangspunkt: Kvaliteten i ler – materialets stoflighed & æstetik, Humor & enkelthed samt Mangfoldighed.

Kunstnerne på Det Gamle Rådhus afholder ARTIST TALK kl 15:30

Besøg Karinas hjemmeside

David Ramirez

Savn og Migration

Udstillingen i Skælskør præsenterer et udvalg af værker, der tematiserer emnet savn og migration, hvilket har været et løbende undersøgelsesområde i David Ramirez’ værker i de senere år.

David er billedkunstner og arbejder indenfor mange medier såsom maleri, installation og keramik. Han er oprindeligt fra Colombia, hvor han er uddannet, og kom til Danmark i 2008.

Til Skælskør Keramikfestival har David valgt at vise tre værker: “Echoes of Savn”, “Forglem mig ej” og “Savn masker”.

“Forglem mig ej”, den smukke blomst, er for David blevet et symbol på migranters vilkår i forhold til savn og længsel. I hans univers udtrykker dens navn det dramatiske element i migration – den endegyldige afsked med ens rødder ledsaget af en bøn om at forblive forbundet.

I værket “Echoes of Savn” udforsker David sin egen relation til sin familie og sit hjemland, Colombia. Selvom teknologien har gjort det nemmere at være forbundne på afstand, føler han stadig, at hans relationer er mangelfulde og lidt fjerne. Kommunikationen formindsker ikke nødvendigvis afstanden, men er med til at understrege den.

“Savn masker” er en igangværende proces og undersøgelse af ritualisering af savn. Maskerne er objekter, som udgør et kunstnerisk ritual, og de forskellige udsmykninger symboliserer personlige nuancer i følelser af savn.

Besøg David hjemmeside

Kunstnerne på Det Gamle Rådhus afholder ARTIST TALK kl 15:30

Århus Kunstakademi

Se det keramiske afgangshold 2024 fra Århus Kunstakademi og det nyeste indenfor keramisk kunst: Kirsten Charles Stavnsholt, Susanne Aaes, Else Rønne, Yoko Meinertz, Bente Sørensen, Karoline Bach Larsen

Skælskør Kunstforening er vært for udstillingen, der kan læses meget mere om her.

Kunstnerne afholder Artist Talk Kl. 13 og klokken 16:30  i Magasinet

Ehlers samlingen

Også i år deltager Nordeuropas største samling af lertøj Ehlers Samlingen på Keramikfestival.

Udstillingen viser lertøj fra det 1900 århundrede fra pottemager Rathenburgs pottemagerværksted i Haderslev. Niels Rathenburg var en af de mange pottemagere fra de danske købstæder som tog på valsen, hvor turene førte pottemagerne rundt i Europa og pottemagerne tog lære af hinanden.

Udstillingen viser lertøj med den specielle ”Lehmglasur”.

Et MUST SEE for enhver som fascineres af pottemagernes fremragende håndværk gennem 500 år.

Læs mere om Ehlers Samlingen.

‘GALAXY’ – fontæne

Af Helene Fridan Pedersen (alias Sofie med lårene)

Helene laver ler for at skabe en forbindelse til fortidens materialer og for at formidle kommunikation mellem generationer. Til Galaxy-fontænen har hun fundet stjernestøv på Feddet Strand – det er fra jordens skabelse. Stranden har forbindelse helt hen til Møns Klint og op til Stevns Klint, som nu er under Unesco beskyttelse.
Helene samler stjernestøvet op med en murerske. Det ligger i fine tynde lag som næsten er usynlige og derfor bedst kan ses med solbriller.

Helenes keramiske værker er en følelsesmæssig åben dagbog, hvor oplevelser, både gode og dårlige, påvirker skabelsen. Inspirationen til Galaxy-fontænen fik Helene under det massive regnvejr vi oplevede til Keramikfestival 2023.

Se Sofie med lårenes instagram

Helene afholder Artist Talk Kl. 13.30 på festivalplads Havnen

‘ENERGI’ – Et keramisk springvand

Af Ida Katinka Fridan Pedersen

Lyden af vand kan virke støjdæmpende og fjerne trafikstøj og anden støjforurening. Det kan skabe et rum, en plads, en hule, en mini biotop. Lyden af vand fra en kilde, en å eller et springvand, rislende dryp for dryp kan skabe en rolig atmosfære, et trygt rum. Lyden og bevægelsen åbner noget meditativt i mennesket, noget eftertænksomt, når vi betagede betragter vandets forløb, og lytter til dens møde med sten, kviste, sand, planter, ler, og jord. Lyden fra hver enkelte dråbe minder os om at vi er tilstede lige nu, lige her i dette øjeblik. Lyden af vand er lyden af liv og minder os om vores forbundethed til alt.

Ida afholder artist talk ved springvandet kl 13.30.

Besøg Idas hjemmeside

Inger Heebøll

I Købmandsgaarden fortæller Inger Heebøll små historier med sine værker, som er ”næsten naturalistiske”,​ men som samtidig er symboler på den virkelighed, vi lige nu alle er en del af. Det handler om klimaforandringer, det handler om menneskets påvirkning af naturen.
Slår naturen​ igen? Kan vi finde balancen?
Udstillingen giver stof til eftertanke og er et spændende bidrag til sommerens​ keramik oplevelser i Skælskør.

På Keramikfestival vil kunstneren være tilstede mellem kl 11-13.


Udstillingen kan opleves i Købmandsgården i hele juli og august måned.

Besøg Bruuns Hjørne

I Bruuns hjørnes gallerier vil der være keramikudstillinger af Gerda Østergaard, Lene Hansen og Nelly Gaskin, samt særudstilling med Hans og Birgitte Börjeson – Fulby Keramik.

På denne dag omdannes den hyggelige baggård til Pop-up-cafeen “Kera-kaffe-mik”, hvor man vil kunne købe italienske espresso-specialiteter Brygget på Kimbokaffe fra Napoli. Ud over espresso, cappuccino, og caffé-latte, vil man også kunne købe fra et rigt udvalg af skønne hjemmebagte kager og langtidshævede surdejsboller med ost.

I dagens anledning vil det lokale band KERAMIC`ANA FESTIVAL Trio. spille stemningsfuld akustisk musik i den amerikanske folkemusik-genre bluegrass.

Kl. 10-17.30 Kera-kaffe-mik i den hyggelige baggård

Kl. 13-17 LIVE musik med KERAMIC`ANA FESTIVAL Trio.

Kl. 14.30-15 Artist Talk med Hans og Birgitte Börjeson

Keramikmakkerne

I haven hos Keramikmakkerne er der ro og trivsel. Nyd det! Og gå på jagt efter smuk keramik mellem havens buske og træer…

Du kan også købe årets festivalkop og i butikken se det brede udvalg af brugsvenligt stentøj til daglig glæde.

Besøg også Keramikmakkerne i telt 32 på festivalområdet ved havnen.

Besøg hjemmesiden

Sære Vaser

Hos Chr. Glahn Keramik

I sit vindue i værkstedet på Skovvej nær Det gamle Rådhus viser Chr. Glahn et udvalg af sine særprægede, brændefyrede og saltglaserede vaser.

Chr. arbejder blandt andet med en speciel og udfordrende teknik, hvor halsen på vasen til sidst under drejningen trykkes nedad og indad og derved giver vasen en konkav form.

Udstillingen er ubemandet og ses fra gaden, da Chr. selv udstiller på pladsen ved havnen, hvor han viser flere vaser sammen med sin øvrige kollektion af især kopper og vinkølere.
Se Christians arbejde her

Dorte Visby

På de fine ‘trapper’ lige foran Skælskør Bibliotek udstiller Dorte Visby et udvalg af sine store værker.
Og Dorte selv er at finde i teltet lige ved indgangen til trapperne.

Dortes keramik bærer præg af den forrygende rå natur på kanten af Lønstrup klint, som Dorte bor og arbejder midt i. Den afspejler sig i overflader og farvevalg, både i hendes unika værker, i pottemageriet og i fremstillingen af keramisk interiør.

Året rundt er Dorte Visbys værksted et besøg værd. Det er placeret i sammenhæng med Galleri Visby i den 200 år gamle lade på Mårupgård i Lønstrup.

Læs mere om Dorte her

Karen Gurli Larsen

Oplev billedkunstner Karen Gurli Larsen udstille sansende fortællinger gennem både billeder og keramik.

Karens billedsprog forstærkes i arbejdet med leret og giver hendes udtryk og fortællinger en ekstra dimension, i samspillet mellem grafiske motiver og keramiske skulpturer.

Som kunstner arbejder Karen med et sanseligt, organisk og åbent udtryk, hvor Kvinden og fugle ofte er omdrejningspunkt. Kvinden repræsenterer moderskabet, moderjord og forbindelsen til livet, mens fuglene er som budbringere fra de døde, men også som en påmindelse fra livet. Som et ja til livet.

I Karen Gurli Larsens udstilling vises grafik og små skulpturer i keramik, der taler sammen og bliver en samlet fortælling.

Besøg Karens Instagram

Karen afholder Artist Talk Kl. 15 i Atelier Baghuset

Karen er en del af Kunstnerlavet KIT

Ugle Ugle Ugle

Se keramiker Gerda Østergaard, kunstner Suse Hartung og tekstildesigner Mia Hoffmann udstilling, der hylder den fantastiske ugle!

Gerda Østergaard laver de skønneste keramikugler, Suse Hartung tegner/maler fine ugler på alt hun kan finde og Mia Hoffmann har vævet en helt eventyrlig væg dekoration.

Kultur caféen Salonen 4xk er ALTID et besøg værd, ud over den flotte udstilling, sælges der kunsthåndværk, luksus genbrug, kaffe, kiksegade, sandwich, lækre drinks og meget mere.

“Form and Flux”

A group exhibition featuring the works of 8 artists from the International Ceramic Research Center – Guldagergaard

Ana Tanevska-Marian (North Macedonia)
Diletta Rondoni (Italy)
Domenico Mangano (Italy/Netherlands)
Lottie Venn (United Kingdom)
Paty Ló (Mexico)
Pauliina Pöllänen (Finland)
Pep Boadas (Catalonia)
Teresa Dorey (Canada)

Besøg Claytopia

Særudstilling med Kadri Pärnamets og Sergei Isupov

Besøg Guldagergaards skønne, gamle kulturpark og dens keramiske samtidsskulpturer. Guldagergaard præsenterer i forbindelse med Claytopia blandt andet værker af estisk-amerikanske Kadri Pärnamets og ukrainsk-amerikanske Sergei Isupov.

I den skønne designbutik kan der købes keramik fra værkstedets gemmer, samt brugskunst, unika og finurligheder. Der kan også købes kaffe, kage og skøn Hansen Is.

Entre til udstillingen 40 kr.

www.claytopia.dk

5000 år gamle lerkarskår

Bondestenalderens lerkar er blandt de smukkeste genstande fra Danmarks Oldtid. De rigt dekorerede oldtidskar kender vi især fra tidens jættestuer og stendysser, der er bygget af tonstunge sten.

Netop nu er Museum Vestsjællands arkæologer ved at udgrave en af Sjællands største jættestuer på Østsiden af Skælskør Nor!

På Skælskør Bymuseum viser arkæologer de 5000 år gamle lerkarskår, som arkæologerne graver frem. Karrene har været sat som gravgaver til de afdøde sammen med ravperler, flintøkser og pilespidser.

Lige neden for gravhøjen har jernaldermennesker holdt til i tiden omkring Kristi fødsel, og også de har efterladt sig mange lerkar fra deres beboelse nær Skælskør. Det er muligt at se og røre de 2000 år gamle jernalderskår, og se nærmere på karrenes opbygning og brug i et mikroskop.

Gratis adgang – udstillingen er åben fra kl. 10-15.30

Læs mere her https://vestmus.dk/keramikfestival

Frøer på nytorv

Der er kommet nyt liv i springvandet ved Nytorv. Husk at bemærke de søde keramiske frøer, som er flyttet ind i springvandet i anledning af den årlige keramikfestival. Disse kunstfærdigt udførte frøer er skabt af lokale keramikkunstner Cecilie Dige fra Keramikmakkerne. Besøg også Keramikmakkerne i telt 32 på festivalområdet ved havnen.

Keramikfrøerne tilføjer et fantasifuldt element til byens centrum i anledning af Keramikfestival, der fejrer kreativiteten og håndværket i keramik.

Kom forbi og oplev, hvordan disse charmerende skabninger bringer nyt liv til torvet!

Keramikken, som kommer fra Hans og Birgitte Börjesons værksted, er stemplet Fulby, som er navnet på den sjællandske landsby, hvor de har boet og arbejdet siden 1963. Navnet er et signal om, at det er uinteressant at spørge efter, hvem som gør hvad, eller hvis krukke er det.

Siden de mødte hinanden i et af Englands rige keramiske områder, Cornwall, hvor de begge arbejdede på Crowan Pottery hos Harry og May Davis, har Hans og Birgitte Börjeson evnet at videreudvikle det bedste fra denne tradition.

Læs mere om Fulby Keramik.

Hans og Birgitte afholder Artist Talk Kl. 14.30 på Bruuns Hjørne

‘The Last Supper’ af Rikke Hostrup

Igen i år kan du opleve Årets Bord i Rådhussalen. Denne gang med kunstner Rikke Hostrup

Rikke ønsker at sætte klimaforandringer i fokus med Årets Bord som hun kalder The Last Supper.

Det gør hun med en udstilling hvor hun har arbejdet med forskellige jord- og lertyper og med lerets forskellige tilstande. Med hendes kunstneriske praksis undersøger hun samtidens tolerance over for individet. Hun interesserer sig for sociale strukturer og social apati og undersøger, hvordan det er at være menneske i konkurrencestaten. Kropslighed er næsten altid til stede i hendes værker – nogle gange som let genkendelige elementer, andre gange som mere abstrakte former.

Rikkes formsprog er alsidigt. Hun arbejder primært skulpturelt i ler, men bruger også medier som fotografi, tegning og lyd.

Besøg Rikkes hjemmeside.

Kunstnerne på Det Gamle Rådhus afholder ARTIST TALK kl 15:30

The Red Headed League

Karina Præstegaard har arbejdet med hår strukturer, udelukkende i rødler, til en
mangfoldighed af forme og parykker.

Inspirationen kommer fra Conan Doyles ”Sherlock Holmes historier”, hvor en rødhåret mand skal lokkes ud af sin butik ”overfor banken”.

Karinas arbejde er med de faste følgesvende som
udgangspunkt: Kvaliteten i ler – materialets stoflighed & æstetik, Humor & enkelthed samt Mangfoldighed.

Kunstnerne på Det Gamle Rådhus afholder ARTIST TALK kl 15:30

Besøg Karinas hjemmeside

Savn og Migration

Udstillingen i Skælskør præsenterer et udvalg af værker, der tematiserer emnet savn og migration, hvilket har været et løbende undersøgelsesområde i David Ramirez’ værker i de senere år.

David er billedkunstner og arbejder indenfor mange medier såsom maleri, installation og keramik. Han er oprindeligt fra Colombia, hvor han er uddannet, og kom til Danmark i 2008.

Til Skælskør Keramikfestival har David valgt at vise tre værker: “Echoes of Savn”, “Forglem mig ej” og “Savn masker”.

“Forglem mig ej”, den smukke blomst, er for David blevet et symbol på migranters vilkår i forhold til savn og længsel. I hans univers udtrykker dens navn det dramatiske element i migration – den endegyldige afsked med ens rødder ledsaget af en bøn om at forblive forbundet.

I værket “Echoes of Savn” udforsker David sin egen relation til sin familie og sit hjemland, Colombia. Selvom teknologien har gjort det nemmere at være forbundne på afstand, føler han stadig, at hans relationer er mangelfulde og lidt fjerne. Kommunikationen formindsker ikke nødvendigvis afstanden, men er med til at understrege den.

“Savn masker” er en igangværende proces og undersøgelse af ritualisering af savn. Maskerne er objekter, som udgør et kunstnerisk ritual, og de forskellige udsmykninger symboliserer personlige nuancer i følelser af savn.

Besøg David hjemmeside

Kunstnerne på Det Gamle Rådhus afholder ARTIST TALK kl 15:30

Se det keramiske afgangshold 2024 fra Århus Kunstakademi og det nyeste indenfor keramisk kunst: Kirsten Charles Stavnsholt, Susanne Aaes, Else Rønne, Yoko Meinertz, Bente Sørensen, Karoline Bach Larsen

Skælskør Kunstforening er vært for udstillingen, der kan læses meget mere om her.

Kunstnerne afholder Artist Talk Kl. 13 og klokken 16:30  i Magasinet

Også i år deltager Nordeuropas største samling af lertøj Ehlers Samlingen på Keramikfestival.

Udstillingen viser lertøj fra det 1900 århundrede fra pottemager Rathenburgs pottemagerværksted i Haderslev. Niels Rathenburg var en af de mange pottemagere fra de danske købstæder som tog på valsen, hvor turene førte pottemagerne rundt i Europa og pottemagerne tog lære af hinanden.

Udstillingen viser lertøj med den specielle ”Lehmglasur”.

Et MUST SEE for enhver som fascineres af pottemagernes fremragende håndværk gennem 500 år.

Læs mere om Ehlers Samlingen.

Af Helene Fridan Pedersen (alias Sofie med lårene)

Helene laver ler for at skabe en forbindelse til fortidens materialer og for at formidle kommunikation mellem generationer. Til Galaxy-fontænen har hun fundet stjernestøv på Feddet Strand – det er fra jordens skabelse. Stranden har forbindelse helt hen til Møns Klint og op til Stevns Klint, som nu er under Unesco beskyttelse.
Helene samler stjernestøvet op med en murerske. Det ligger i fine tynde lag som næsten er usynlige og derfor bedst kan ses med solbriller.

Helenes keramiske værker er en følelsesmæssig åben dagbog, hvor oplevelser, både gode og dårlige, påvirker skabelsen. Inspirationen til Galaxy-fontænen fik Helene under det massive regnvejr vi oplevede til Keramikfestival 2023.

Se Sofie med lårenes instagram

Helene afholder Artist Talk Kl. 13.30 på festivalplads Havnen

Af Ida Katinka Fridan Pedersen

Lyden af vand kan virke støjdæmpende og fjerne trafikstøj og anden støjforurening. Det kan skabe et rum, en plads, en hule, en mini biotop. Lyden af vand fra en kilde, en å eller et springvand, rislende dryp for dryp kan skabe en rolig atmosfære, et trygt rum. Lyden og bevægelsen åbner noget meditativt i mennesket, noget eftertænksomt, når vi betagede betragter vandets forløb, og lytter til dens møde med sten, kviste, sand, planter, ler, og jord. Lyden fra hver enkelte dråbe minder os om at vi er tilstede lige nu, lige her i dette øjeblik. Lyden af vand er lyden af liv og minder os om vores forbundethed til alt.

Ida afholder artist talk ved springvandet kl 13.30.

Besøg Idas hjemmeside

I Købmandsgaarden fortæller Inger Heebøll små historier med sine værker, som er ”næsten naturalistiske”,​ men som samtidig er symboler på den virkelighed, vi lige nu alle er en del af. Det handler om klimaforandringer, det handler om menneskets påvirkning af naturen.
Slår naturen​ igen? Kan vi finde balancen?
Udstillingen giver stof til eftertanke og er et spændende bidrag til sommerens​ keramik oplevelser i Skælskør.

På Keramikfestival vil kunstneren være tilstede mellem kl 11-13.


Udstillingen kan opleves i Købmandsgården i hele juli og august måned.

I Bruuns hjørnes gallerier vil der være keramikudstillinger af Gerda Østergaard, Lene Hansen og Nelly Gaskin, samt særudstilling med Hans og Birgitte Börjeson – Fulby Keramik.

På denne dag omdannes den hyggelige baggård til Pop-up-cafeen “Kera-kaffe-mik”, hvor man vil kunne købe italienske espresso-specialiteter Brygget på Kimbokaffe fra Napoli. Ud over espresso, cappuccino, og caffé-latte, vil man også kunne købe fra et rigt udvalg af skønne hjemmebagte kager og langtidshævede surdejsboller med ost.

I dagens anledning vil det lokale band KERAMIC`ANA FESTIVAL Trio. spille stemningsfuld akustisk musik i den amerikanske folkemusik-genre bluegrass.

Kl. 10-17.30 Kera-kaffe-mik i den hyggelige baggård

Kl. 13-17 LIVE musik med KERAMIC`ANA FESTIVAL Trio.

Kl. 14.30-15 Artist Talk med Hans og Birgitte Börjeson

I haven hos Keramikmakkerne er der ro og trivsel. Nyd det! Og gå på jagt efter smuk keramik mellem havens buske og træer…

Du kan også købe årets festivalkop og i butikken se det brede udvalg af brugsvenligt stentøj til daglig glæde.

Besøg også Keramikmakkerne i telt 32 på festivalområdet ved havnen.

Besøg hjemmesiden

Hos Chr. Glahn Keramik

I sit vindue i værkstedet på Skovvej nær Det gamle Rådhus viser Chr. Glahn et udvalg af sine særprægede, brændefyrede og saltglaserede vaser.

Chr. arbejder blandt andet med en speciel og udfordrende teknik, hvor halsen på vasen til sidst under drejningen trykkes nedad og indad og derved giver vasen en konkav form.

Udstillingen er ubemandet og ses fra gaden, da Chr. selv udstiller på pladsen ved havnen, hvor han viser flere vaser sammen med sin øvrige kollektion af især kopper og vinkølere.
Se Christians arbejde her

På de fine ‘trapper’ lige foran Skælskør Bibliotek udstiller Dorte Visby et udvalg af sine store værker.
Og Dorte selv er at finde i teltet lige ved indgangen til trapperne.

Dortes keramik bærer præg af den forrygende rå natur på kanten af Lønstrup klint, som Dorte bor og arbejder midt i. Den afspejler sig i overflader og farvevalg, både i hendes unika værker, i pottemageriet og i fremstillingen af keramisk interiør.

Året rundt er Dorte Visbys værksted et besøg værd. Det er placeret i sammenhæng med Galleri Visby i den 200 år gamle lade på Mårupgård i Lønstrup.

Læs mere om Dorte her

Oplev billedkunstner Karen Gurli Larsen udstille sansende fortællinger gennem både billeder og keramik.

Karens billedsprog forstærkes i arbejdet med leret og giver hendes udtryk og fortællinger en ekstra dimension, i samspillet mellem grafiske motiver og keramiske skulpturer.

Som kunstner arbejder Karen med et sanseligt, organisk og åbent udtryk, hvor Kvinden og fugle ofte er omdrejningspunkt. Kvinden repræsenterer moderskabet, moderjord og forbindelsen til livet, mens fuglene er som budbringere fra de døde, men også som en påmindelse fra livet. Som et ja til livet.

I Karen Gurli Larsens udstilling vises grafik og små skulpturer i keramik, der taler sammen og bliver en samlet fortælling.

Besøg Karens Instagram

Karen afholder Artist Talk Kl. 15 i Atelier Baghuset

Karen er en del af Kunstnerlavet KIT

Se keramiker Gerda Østergaard, kunstner Suse Hartung og tekstildesigner Mia Hoffmann udstilling, der hylder den fantastiske ugle!

Gerda Østergaard laver de skønneste keramikugler, Suse Hartung tegner/maler fine ugler på alt hun kan finde og Mia Hoffmann har vævet en helt eventyrlig væg dekoration.

Kultur caféen Salonen 4xk er ALTID et besøg værd, ud over den flotte udstilling, sælges der kunsthåndværk, luksus genbrug, kaffe, kiksegade, sandwich, lækre drinks og meget mere.

A group exhibition featuring the works of 8 artists from the International Ceramic Research Center – Guldagergaard

Ana Tanevska-Marian (North Macedonia)
Diletta Rondoni (Italy)
Domenico Mangano (Italy/Netherlands)
Lottie Venn (United Kingdom)
Paty Ló (Mexico)
Pauliina Pöllänen (Finland)
Pep Boadas (Catalonia)
Teresa Dorey (Canada)

Særudstilling med Kadri Pärnamets og Sergei Isupov

Besøg Guldagergaards skønne, gamle kulturpark og dens keramiske samtidsskulpturer. Guldagergaard præsenterer i forbindelse med Claytopia blandt andet værker af estisk-amerikanske Kadri Pärnamets og ukrainsk-amerikanske Sergei Isupov.

I den skønne designbutik kan der købes keramik fra værkstedets gemmer, samt brugskunst, unika og finurligheder. Der kan også købes kaffe, kage og skøn Hansen Is.

Entre til udstillingen 40 kr.

www.claytopia.dk

Bondestenalderens lerkar er blandt de smukkeste genstande fra Danmarks Oldtid. De rigt dekorerede oldtidskar kender vi især fra tidens jættestuer og stendysser, der er bygget af tonstunge sten.

Netop nu er Museum Vestsjællands arkæologer ved at udgrave en af Sjællands største jættestuer på Østsiden af Skælskør Nor!

På Skælskør Bymuseum viser arkæologer de 5000 år gamle lerkarskår, som arkæologerne graver frem. Karrene har været sat som gravgaver til de afdøde sammen med ravperler, flintøkser og pilespidser.

Lige neden for gravhøjen har jernaldermennesker holdt til i tiden omkring Kristi fødsel, og også de har efterladt sig mange lerkar fra deres beboelse nær Skælskør. Det er muligt at se og røre de 2000 år gamle jernalderskår, og se nærmere på karrenes opbygning og brug i et mikroskop.

Gratis adgang – udstillingen er åben fra kl. 10-15.30

Læs mere her https://vestmus.dk/keramikfestival

Der er kommet nyt liv i springvandet ved Nytorv. Husk at bemærke de søde keramiske frøer, som er flyttet ind i springvandet i anledning af den årlige keramikfestival. Disse kunstfærdigt udførte frøer er skabt af lokale keramikkunstner Cecilie Dige fra Keramikmakkerne. Besøg også Keramikmakkerne i telt 32 på festivalområdet ved havnen.

Keramikfrøerne tilføjer et fantasifuldt element til byens centrum i anledning af Keramikfestival, der fejrer kreativiteten og håndværket i keramik.

Kom forbi og oplev, hvordan disse charmerende skabninger bringer nyt liv til torvet!