Om festivalen

Keramikfestival – en hyldest til keramikken

Keramikfestivalen i Skælskør er opstået i det levende kunstnermiljø på egnen, som står for at skabe unikke kunst- og kulturprojekter.

Leret og dets gåder har en evindelig evne til at fascinere og indfange kunstnere med sin formelighed og uforudsigelighed. Ler har som materiale tjent mennesket igennem tiden som fortællingsbærere, brugsgenstande og æstetiske objekter. Det er på tide at fejre keramikken i sin egen ret.

Det forunderlige ved leret er ikke bare dets årtusindlange historie, som strækker sig tilbage til nogle af de første forarbejdede ting fra menneskehænder, men også dets stadige evne til at udvikle sig, udfordre og genopstå i nye former. Gennem de seneste år har keramikken oplevet en renæssance, og det keramiske håndværk blomstrer, både hvad angår den keramiske kunst og det keramiske design. Flere og flere får øjnene op for hvad materialet kan, hvor elastisk det er i forhold sin egen identitet og hvor uendeligt mange facetter og udtryk, det rummer.

Det er dét, vi hylder på Keramikfestivalen. Mangfoldigheden af nuancer. Derfor spænder vi også fra kunsthåndværket og hverdagsgenstandene til den danske og internationale kunsts innovative fortropper.

Keramik i keramikbyen

Keramikfestivalen er en årligt tilbagevendende begivenhed for professionelle keramikere og keramikglade gæster, der inspirerer med en oplevelse af det bedste danske og internationale keramik. For de udstillende keramikere er det en begivenhed, hvor de kan møde kolleger til faglig snak og hyggeligt samvær i de dejlige rammer, som vores charmerende “keramikby” udgør.

Festivalen 2021 er åben for publikum onsdag den 14. juli 2021 fra kl. 10 til kl. 18. Læs mere her.  Det primære udstillingsområde er på kajen langs kanalen, samt ved havnen, hvor man har udsigt til gamle huse, sejlbåde, havfugle og bolværksmatroser. Der vil dog også være keramiske særudstillinger over hele byen, lotteri, shuttle i veteranbusser og workshop på kajen, hvor alle der har lyst, kan deltage i udformningen af en keramisk folkegave til Skælskør.

Arrangører:
4 lokale kunstnere: Cecilie Dige, Gerda Østergaard, Gitte Nurup, og Christian Glahn samt koordinator Mia Hedegaard fra Kunstnerlavet KIT.
Skælskør Bykontor, Købmandsgården og sponsorer og frivillige er med til at gøre det hele muligt og vi er alle dybt taknemmelige!