Udstillinger

Keramikfestivalen kan hver sommer præsentere nye udstillinger i hele byen, hvor keramik vises frem på mange forskellige måder. Rundt i hele byen kan man finde keramikudstillinger som alle hver især viser en side af keramikkens verden.

Læs her om de udstillinger vi tidligere har haft ved festivalen.

Vi opdaterer siden med de aktuelle udstillinger 2021, senere hen.

Guldagergaard, Nina Hole, tændstikæskesamlingen4_preview
Skælskør Billedskole, ler og glæde
workshop, chaussesten
Keramik Festival 2018, Skælskør, foto: Mikkel Østergaard
Aa_004-1010

Christian Bruun udstillede ved Skælskør Bibliotek

Keramiker Christian Bruun udstillede blandt andet sine smukke, store keramiske krukker på pladsen foran Skælskør Bibliotek. Krukkerne er del af en serie unika arbejder, som begyndte i 2010 – Earth Unika Collection. Christian Bruun påpeger, at de fleste oplever det som noget særligt at stå overfor en stor keramisk krukke – teksturen, farven i glasuren, tyngden virker dragende. De træbrændte krukker, med deres naturlige farvenuancer, afspejler omgivelserne og er et sammensat element, mellem indretning og arkitektur, mellem ude- og inderum.

De smukke krukker har Christian Bruun fremstillet i Vietnam. Krukkerne er brændt med overskudstræ fra gummiproduktion, i de store traditionelle “drageovne”, der stadig findes nogle steder i Vietnam. For Christian Bruun beror bæredygtighed på skønhed og kvalitet og respekt for materialerne. Desuden køber Christian skov i Vietnam, som tilbagebetaling for hans flyrejser derud.

61179617_2307385426254386_906488324250664960_n

Kong Neptuns frokostbord

Det er ikke kun på land, at der vil være mulighed for at nyde smuk keramik og kunsthåndværk. Også i vandet, i kanalen langs keramikstandene, kan keramikudstillinger opleves. Keramiker Helene Fridan udstiller i kanalen smukke tallerkner udformet som muslingeskaller. Disse skal danne rammen om Kong Neptuns frokostbord, og vil smukt flyde rundt i kanalen ved havnen. Der vil også være mulighed for at købe Helene Fridans muslingeskalle-tallerkner til selve keramikfestivalen.

Keramik Festival 2018, Skælskør, foto: Mikkel Østergaard

Flydekugler på Svanetorvet

Oplev Cecilie Diges farvestrålende keramiske flydekugler, som vind og
vandstråler flytter rundt i Svanespringvandet. Der vil derudover også være mulighed for at købe flydekuglerne hos Keramikmakkerne i Strandgade 9.
kaa19a

KÅ 2021 – Keramisk Årsudstilling på Skælskør Bibliotek

Til årets keramikfestival kan duoen Ane Maria og Annimi Holst-Schmidts (A&A) event, Keramisk Årsudstilling, opleves på Skælskør Bibliotek fra kl. 11. Keramisk Årsudstilling er en udstillings- og salgsevent med dansk keramik fra især tiden efter 1950. Måske vil du opleve et déja-vu, måske vil Keramisk Årsudstilling være nøglen til for dig endnu ukendte kapitler i den keramiske historie. Kom og oplev de ca. 200 emner på en dag, hvor Skælskør er forvandlet til et keramikmekka.