Udstillinger 2021

Keramikfestivalen kan hver sommer præsentere nye udstillinger i hele byen, hvor keramik vises frem på mange forskellige måder. Rundt i hele byen kan man finde keramikudstillinger som alle hver især viser en side af keramikkens verden.

Guldagergaard, Nina Hole, tændstikæskesamlingen4_preview
Aa_004-1010
Nina Cederberg
kaa19a
Signe Bailey

Ansigternes skygger

De unikke keramiske malerier og skulpturer som Signe Bailey skaber, fortæller om levet liv, om dybe rynker og furer, der har sat sig som mindesmærker om hårdt arbejdsliv og liv helt ude på kanten. Bag ansigternes usminkede ydre former leves ensomme, hudløse, tungsindige liv. Der er skrevet historier ind i hver skygge, hvert hængende øje, hver skæv kind, stor næste og store ører. Maskefald som udstilles på væggen eller midt i hjemmets hygge.

Hele, runde, skarpe, skæve, ærlige og skønne mennesker, som dem vi ser i det usminkede spejlbillede hver morgen.

Algade 37 st. th., 
4230 Skælskør


dansere

Ehlers samlingen udstiller

Ehlers Samlingen blev grundlagt i 1983 af Louis Kristian Ehlers, som flyttede sit livsværk, han og konen Margrethes samling af lertøj og kunstkeramik, fra rækkehuset i Virum til det nyrestaurerede renæssancehus i Slotsgade 20, 6100 Haderslev. Her boede han og holdt opsyn med sin samling, som nu kunne besøges af offentligheden. Ehlers Samlingen er Nordeuropas største samling, som rummer mellem 6000 og 8000 genstande. Samlingens primære fokus er lertøj fra 1700- og 1800-tallet, men samlingen rummer også kunstnerkeramik fra 1900tallet og unikaværker af Thorvald Bindesbøll m.fl., samt andre samlinger af bl.a. nipsenåle, navneklude, sølvtøj og etnografika. Samlingen afspejler i allerhøjeste grad Ehlersparrets livslange passion for at samle og er et wunderkammer af folkekunst, pottemageri og kunsthåndværk.

Strandgade 14, 
4230 Skælskør
IMG_0865

De anonyme mestre

Et udvalg af studiesamling af værker fra det traditionelle pottemageris anonyme mestre. Udstillingen sigter på at vise de glemte pottemagermestre, der arbejdede med brugsting uden tanke på individuel kunstnerisk berømmelse, men med sigte på at levere gedigne brugsting til datidens husholdning. Samlingen er privatejet af Christian Glahn.

Gammeltorv 2a, 
4230 Skælskør
Rikke_Stiig

Keramiske fortællinger om magt og forfald!

15 keramikere fra foreningen Nordsjællandske Keramikere har ladet sig inspirere af den smukke skønvirkebygning, Skælskør gl. Rådhus, som i mange år var center for driften at de kommunale aktiviteter i Skælskør. Med deres keramik, udtrykker kunstnerne på hver deres måde spillet mellem det smukke og gedigne håndværk i bygningens magtfortælling og forladthedens forfald. Udstillingen er en salgsudstilling.

*Det kræver coronapas at besøge udstillingen

Gammeltorv 13, 
4230 Skælskør
Cj Carter 2

Thetis and Hephaestus

CJ Carter, der boede på Guldagergaard fra januar til marts 2021, er en amerikansk keramiker fra Seattle.

I dette værk er CJ Carter inspireret af historien om to figurer fra den græske mytologi. Den ene, vandnymfen Thetis, en af de 50 nereider, var datter af den græske havgud Nereus. Thetis passer derfor perfekt som motiv til et springvand. Den anden figur er Hefaistos, der i græsk mytologi blandt andet er håndværkets og billedhuggernes gud – og måske netop derfor valgt som motiv af skulptøren CJ Carter

Nytorv 6, 
4230 Skælskør
dav

En ny drejning

Lene Hansen har nysgerrigt, med sine nye krukker, arbejdet med lerets overflade, hvilket har resulteret i et organisk og rustikt udtryk, hvor strukturen giver et “Råt look”. Det etisk smukke ligger i de små skævheder, der gør krukkerne uperfekte eller “nærmest menneskelige”.

Gammeltorv 2a, 
4230 Skælskør
Keramik Festival 2018, Skælskør, foto: Mikkel Østergaard

Clay play

Oplev Cecilie Diges farvestrålende keramiske flydekugler, som vind og
vandstråler flytter rundt i Svanespringvandet. Der vil derudover også være mulighed for at købe flydekuglerne hos Keramikmakkerne i Strandgade 9.
.
Svanetorvet 2, 
4230 Skælskør
Skærmbillede 2021-06-11 kl. 09.24.09

Asse Due

Asse Due er uddannet fra Århus Kunstakademi og har i sit keramiske virke arbejdet med kreative og sjove brugsting til hverdagen, men også unika og de er heller ikke kedelige. Udstillingen i Kunst og Design Købmandsgården er unika først og fremmest større ting i stentøj, som tåler det danske vejrlig – eksteriør til haven, til bedene, til terrassen og på fliserne og plænen.
Algade 11a, 
4230 Skælskør
IMG_1813

Store emner

Det er nyt og spændende for mig, at arbejde med store keramiske emner. Dekoration på større flader skaber nye muligheder for udtryk og dekoration.

Gammeltorv 2a, 
4230 Skælskør
Street of fame

Street of Fame

Udstilling af dette års Street of Fame sten, som bliver lagt i fortovet på Algade .
Årets keramikere 2021:
Ane-Katrine von Bülow
Ulla Sonne
Cecilie Dige
Lene Hansen
Algade 11a, 
4230 Skælskør

Keramisk Årsudstilling

Udstillings- og salgseventen KÅ kaster lys på dansk keramik fra især tiden efter 1950. Kom og oplev et déja-vu eller for dig måske endnu ukendte keramikere og udtryk. Keramikhistorien åbner sig på Skælskør Bibliotek med ca. 200 emner.

Vestergade 4, 
4230 Skælskør
6598A0B0-A1BD-4551-888B-E84E6F30A4C1

Optisk bedrag

Nelly Gaskin har siden sin tid på Kolding kunsthåndværk skole, arbejdet med det “optiske bedrag” som hendes 2 dimensionelle “flade kander” giver beskueren. Hun vil her vise nogle helt friske eksempler frem af disse specielle og populære kander.

Gammeltorv 2a, 
4230 Skælskør

Søren Thygesen

Oplev Søren Thygesen der gang på gang imponerer og bjertager med sin keramik.
Mere info kommer.
.
Vestergade 4, 
4230 Skælskør