Workshop og events

Hvert år byder Keramikfestivalen på workshops og events – gengangere og nye. Til vores workshops kan publikum komme tættere på leret og gå opdagelse i dets mange muligheder. Med vores events tænker vi gerne keramik ind i nye kontekster, som når vi for eksempel viser keramikfilm i byens biograf, og man får et andet blik på keramikken.

Læs her om de workshops vi tidligere har haft ved festivalen.

Gad vide hvad vi finder på i år? 

Keramik Festival 2018, Skælskør, foto: Mikkel Østergaard
Chaussesten, Keramikfestival
Skælskør Billedskole, ler og glæde
workshop, chaussesten
Keramik Festival 2018, Skælskør, foto: Mikkel Østergaard

Keramikfestival er skæg(t) – ta’ en selfie og del med os

Vi har kun det skæg, vi selv laver, ikke? Er du mest til det lille fancy moustache eller det moderne fuldskæg? Mulighederne er mange. Find dit yndlingsskæg, tag et billede, hvor du har det på – gerne med dine venner, og del det med os på enten Facebook eller Instagram med hashtagget#keramikfestival. Rundt om i byen kunne man de sidste år finde ‘skægstationer’ med skæg lavet i keramik i alverdens farver og former.

Dygtige keramikere viste drejekunst på Nytorv

Vi havde i 2019 æren af at kunne præsentere tre af Danmarks dygtigste frihåndsdrejere. Dagen igennem sad de på Nytorv og fremviste forskellige drejeteknikker. De tre drejere består af Christian Glahn, som i 2019 vandt en delt førsteplads til Danmarksmesterskabet i frihåndsdrejning, Bjarne Puggaard, der både er Danmarks- og Europamester i frihåndsdrejning samt Uri Ravitan, der i år deltog i TV2s tv-program ‘Keramikkampen’.

Sæt dit aftryk på Skælskørs fortov - dekorer en chaussésten

Vil du selv prøve kræfter med lerets finurligheder? Og samtidig give Skælskør en folkegave?

Til workshoppen får du mulighed for – under kyndig vejledning – at lave smukke chaussesten (de er lidt mindre end brosten), som du kan forme og dekorere i alverdens farver og på den måde give stenen dit helt eget udtryk. Efter festivalen vil alle chaussestenene blive skænket til Skælskør by som en folkegave, og de vil derefter blive lagt ned i byens fortove, så vores lille ‘keramik-by’ kan blive endnu smukkere.

Støt og vind smuk keramik

I infoteltet kunne man støtte Keramikfestivalen og samtidig vinde skøn keramik. I teltet kunne der nemlig købes lodder til amerikansk lotteri og publikum kunne blive den heldige vinder af et lækkert stykke keramik doneret af årets udstillende keramikere. Lodderne koster 30 kr. stykket og 4 stk. for 100 kr., og præmierne vil stå udstillet på podier i byens butikker gennem Algade, hvor de kan afhentes af de gladere vindere i løbet af dagen.