Keramikfestival havde ved dette års festival masser af workshops, aktiviter og happenings i løbet af hele dagen

 

Man kunne være med til at dekorere Skælskørs fortove   

Vil du selv have ler mellem fingrene? Og være med til at give Skælskør en folkegave?

Så kom til workshop på havnen d.11/7  2018 og lav keramiske chaussesten. Hvis det kribler i dine fingre efter selv at få lov til at prøve dine evner inden for det keramiske håndværk, så er workshoppen på havnen det helt rigtige sted at gå hen. Her får du mulighed for – under kyndig vejledning – at lave smukke chaussesten (lidt mindre end brosten), som du kan forme og dekorere i alverdens farver og på den måde give dit helt eget udtryk. Efter festivalen bliver alle chaussestenene skænket til Skælskør by som folkegave, og de vil derefter blive lagt ned i byens fortove, så vores lille “keramikby” kan blive endnu smukkere.

Workshoppen vil hele dagen igennem være bemandet af kompetente og frivillige lerentusiaster, som kan vejlede dig i, hvordan du får det bedste ud af leret. Du er altid velkommen til at spørge dem til råds, når du arbejder med netop din sten, og du kan nyde godt af deres store erfaring med håndværkets materialer og teknikker. Ses vi?

Chaussesten, KeramikfestivalTo smukke chaussésten fra workshoppen 

 

Workshoppen under Keramikfestivalen sidste år.For alle størrelser af kreative sjæle

Keramikfestival er SKÆG
– ta’ en selfie og del med os

Vi har kun det skæg vi selv laver, ikke..
Er du mest til et lille moustache eller fuldskæg? Find dit yndlingsskæg og tag et billede med det på. Del det med os på Facebook eller Instagram med hashtagget #Keramikfestival.
Rundt om i byen vil man kunne finde ‘skægstationer’ med skæg af keramik i alverdens farver og former.

Nelly Gaskin, en af Keramikfestivalens
skabere, synes at keramikfestival er SKÆG

En sidste hilsen – dekorer en urne 

En urne er ikke nødvendigvis blottet for liv. En urne har sjæl og rummer på en sælsom måde en fortælling og vidner om det lille mysterie, et levet menneskeliv udgør.

Det er den slags erindringsobjekter, keramikeren Lene Hansens hånddrejede urner bliver til. Lene har til udstillingen stillet urner til rådighed for publikum at dekorere.

Nøjagtig som et menneskeliv bærer urnerne også på en historie om, at nogen har taget sig tid, har stået på et værksted og formet, skåret, syet, pudset, samlet og malet i hånden.

Kig forbi workshoppen og føl suset af liv.

Lene Hansens drejede urner til tørring

Dekokerede urner af Lene Hansen

Lille lerkugle, hvor mon du rejser hen? 

Byens keramikere smider flydekugler i havnebassinet fra kanalen ved festivalspladsen. Lerkuglerne tager rejsen ud i fjorden og noret – afhængig af strøm og vind. Her vil de kunne findes og indsamles – eller de vil langsomt opløses og igen blive til en del af naturen.

Lotteri – vind skøn keramik

I Infoteltet kan du støtte Keramikfestivalen – og vinde skøn keramik. Her kan du nemlig købe lodder til Amerikansk lotteri og blive den heldige vinder af et lækkert stykke keramik doneret af årets udstillende keramikere. Lodderne koster 40 kr. Præmierne står udstillet på podier i butikkerne op gennem Algade, hvor de kan afhentes af de glade vindere i løbet af dagen.


Vind skøn keramik 

Billedskolens workshop 

Skælskør billedskole holder også workshop hele dagen i det store telt. Her kan man boltre sig frit i lerets muligheder og univers.