Spændende workshops og events til dette års Keramikfestival

 

Dygtige keramikere viser drejekunst på Nytorv 

Vi havde i år æren af at kunne præsentere tre af Danmarks dygtigste frihåndsdrejere. Dagen igennem sad de på Nytorv og fremviste forskellige drejeteknikker. De tre drejere består af Christian Glahn, som i 2019 vandt en delt førsteplads til Danmarksmesterskabet i frihåndsdrejning, Bjarne Puggaard, der både er Danmarks- og Europamester i frihåndsdrejning samt Uri Ravitan, der i år deltog i TV2s tv-program ‘Keramikkampen’.

 

 

 

GeoTrack 

Keramikfestivalen fortsatte dagene efter for de rigtig legesyge. Vi nedlagde tre GeoTrack-skatte, som blev frigivet under selve festivalen. Skattene er  nedlagt i æsker og indeholder fin keramik på smukke steder i Skælskør og omegn. Den keramik som ligger i æskerne måtte publikum gerne tage med sig, så længe det blev erstattet med noget af nogenlunde samme værdi. 

 

 

Støt og vind smuk keramik

I infoteltet kunne man støtte Keramikfestivalen og samtidig vinde skøn keramik. I teltet kunne der nemlig købes lodder til amerikansk lotteri og publikum kunne blive den heldige vinder af et lækkert stykke keramik doneret af årets udstillende keramikere. Lodderne koster 30 kr. stykket og 4 stk. for 100 kr., og præmierne vil stå udstillet på podier i byens butikker gennem Algade, hvor de kan afhentes af de gladere vindere i løbet af dagen.

 

Sæt dit eget præg på Skælskør og dekorer din egen chaussesten til byens fortove

Vil du selv prøve kræfter med lerets finurligheder? Og samtidig give Skælskør en folkegave? Til årets keramikfestival var der mulighed for at lave sin egen keramiske chaussesten på havnen i Skælskør. Så hvis det kribler i fingrene efter selv at få lov til at prøve dine evner inden for det keramiske håndværk, er denne workshop lige noget for dig!

Keramik Festival 2018, Skælskør, foto: Mikkel Østergaard

Til workshoppen får du mulighed for – under kyndig vejledning – at lave smukke chaussesten (de er lidt mindre end brosten), som du kan forme og dekorere i alverdens farver og på den måde give stenen dit helt eget udtryk. Efter festivalen vil alle chaussestenene blive skænket til Skælskør by som en folkegave, og de vil derefter blive lagt ned i byens fortove, så vores lille ‘keramik-by’ kan blive endnu smukkere.

Workshoppen vil hele dagen igennem være bemandet af kompetente og frivillige lerentusiaster, som kan vejlede dig i, hvordan du får det bedste ud af leret. Du er altid velkommen til at spørge dem til råds, når du arbejder med netop din sten, og du kan samtidig nyde godt af deres store erfaring med håndværkets materialer og teknikker. Vi håber, vi ses!

 

Keramikfestival er skæg(t) – ta’ en selfie og del med os

Keramik Festival 2018, Skælskør, foto: Mikkel Østergaard

Vi har kun det skæg, vi selv laver, ikke? Er du mest til det lille fancy moustache eller det moderne fuldskæg? Mulighederne er mange. Find dit yndlingsskæg, tag et billede, hvor du har det på – gerne med dine venner, og del det med os på enten Facebookeller Instagram med hashtagget#keramikfestival2019Rundt om i byen vil man kunne finde ‘skægstationer’ med skæg lavet i keramik i alverdens farver og former.

 

Leg med ler! 

Skælskør Billedskole holder workshop hele dagen i det store telt. Her kan man boltre sig frit i lerets muligheder og univers. Kom ned i teltet og undersøg leret, leg med det og gå på jagt efter den figur, som gemmer sig indeni. Er det mon en giraf, en superhelt eller noget helt tredje? Kun fantasien sætter grænser, så kom endelig og vær’ med. 

 

Keramikfilm i Kosmorama

Keramik kan opleves på mange måder. Har du brug for en rolig stund kan du besøge byens biograf, Kosmorama, som dagen igennem viser forskellige film omhandlende keramik. Du kan se film fra Fulby Keramikerne: Hans og Birgitte Börjeson, Keramiker Marie Langaa og Keramiker Katrine von Bülow. Ta’ en ven eller familiemedlem i hånden og blive klogere på keramikkens vidunderlige verden i selskab med en god film. Entré er gratis. 

 

 

Keramikfestivalvin

I samarbejde med byens lokale vinhandel, Skælskør Vinhandel, kan vi for andet år i træk lancere Keramikfestivalvinen. Vinen er en rigtig god rødvin med en etikette, som er prydet med et billede af keramisk kunst. Keramiker Gerda Østergaard står bag dette års vinetikette-design. Vinen kan naturligvis også købes – og smages – hos Skælskør Vinhandel, der absolut er et besøg værd.