Et efterliv med sjæl

Sted: Bedemand Berner • Algade 5 • 4230 Skælskør

 

Når urner ikke bare er urner

Ting er ikke nødvendigvis blottet for liv. Nogle ting har sjæl og rummer på en sælsom måde en iboende fortælling, vidner om en fjern forgangen tid og det lille mysterie, et levet menneskeliv udgør. De hvisker historien om sorrig og glæde, genlyder med et sagte ekko af menneskelivets forundelige tilskikkelser og er små forfinede erindringsobjekter, der på en stille poetisk måde kommenterer livets historie og den stilhed, det nu henligger i.

Det er den slags erindringsobjekter, keramikeren Lene Hansens hånddrejede urner bliver til. Erindringer kan ikke gribes eller fattes i hånden, men er ulegemlige størrelser der hænger sagte på hukommelsens skæbnetråd, indtil de får et sidste hvilested i de små monumenter, som urnerne er. Nøjagtig som et menneskeliv bærer urnerne også på en historie om, at nogen har taget sig tid, har stået på et værksted og formet, skåret, syet, pudset, samlet og malet i hånden.

Kig forbi Bedemand Berner og føl suset af liv.

 

Lene Hansen

Lene Hansen blev uddannet keramiker og pottemager i 1980 og har haft eget værksted siden 1990. Hun er bosat i Skælskør og medlem af Kunstnerlavet KIT. Hun finder stor glæde i det væld af muligheder inden for det håndværksmæssige, som der ligger i det keramiske arbejde, og derfor eksperimenterer hun fortsat med mange forskellige teknikker i den skabende proces.

Læs mere på Lenes hjemmeside.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *