Der er mange spændende udstillinger rundt om i byen til årets Keramikfestival

 

 

KÅ 2019 – Keramisk Årsudstilling på Skælskør Bibliotek

Til årets keramikfestival kan duoen Ane Maria og Annimi Holst-Schmidts (A&A) event, Keramisk Årsudstilling, opleves på Skælskør Bibliotek fra kl. 11. Keramisk Årsudstilling er en udstillings- og salgsevent med dansk keramik fra især tiden efter 1950. Måske vil du opleve et déja-vu, måske vil Keramisk Årsudstilling være nøglen til for dig endnu ukendte kapitler i den keramiske historie. Kom og oplev de ca. 200 emner på en dag, hvor Skælskør er forvandlet til et keramikmekka. 

 

 

Flydekugler på Svanetorvet

Oplev Cecilie Diges farvestrålende keramiske flydekugler, som vind og vandstråler flytter rundt i Svanespringvandet. Der vil derudover også være mulighed for at købe flydekuglerne hos Keramikmakkerne i Strandgade 9.

 

Demonstration af forskellige keramikteknikker

I de tre små røde huse på Kulturkajen kan du dagen igennem se, hvordan udvalgte keramikere producerer keramik. I de tre små huse kan man få et levende indblik i processerne bag keramikfremstilling og keramikerne vil demonstrere forskellige teknikker inden for keramikfaget.

 

Keramikstuderende udstiller på Det Gamle Rådhus

Det Gamle Rådhus på Gammeltorv forvandles den 10. juli til smukke udstillingslokaler, når fem nuværende og tidligere studerende fra Kunstakademiets Designskole på Bornholm udstiller deres værker. Udstillingen består af fem forskellige keramiske projekter. Nogle af projekterne inddrager lokale materialer i et funktionelt udtryk og er dermed en undersøgelse af, hvordan bornholmsk ler og sten kan omdannes til keramik. Andre af projekterne beskæftiger sig med alternative formgivningsteknikker, som udfordrer leret på en eksperimenterende måde. Desuden søger projekterne at formidle en fortælling og vække tanker hos de besøgende på udstillingen. De fem udstillere er Jessica Liliana Rios Gómez, Lisbet Thorborg Andersen, Maria Mai Paulsen, Marie Nee og Sara Jeffries. 

 

Guldagergaard udstiller på Magasinet i Strandgade

Det internationale keramiske center, Guldagergaard, udstiller i år på Magasinet i Strandgade. Mere information om udstillingen følger. Er du nysgerrig på at vide mere om Guldagergaard, kan du læse mere her.