Altid nye og spændende udstillinger ved Keramikfestival

Keramikfestivalen kan hver sommer præsentere nye udstillinger i hele byen, hvor keramik vises frem på mange forskellige måder. Rundt i hele byen kan man finde keramikudstillinger som alle hver især viser en side af keramikkens verden.

 

Tidligere års udstillinger

 

Christian Bruun udstillede ved Skælskør Bibliotek

Keramiker Christian Bruun udstiller blandt andet sine smukke, store keramiske krukker på pladsen foran Skælskør Bibliotek. Krukkerne er del af en serie unika arbejder, som begyndte i 2010 – Earth Unika Collection. Christian Bruun påpeger, at de fleste oplever det som noget særligt at stå overfor en stor keramisk krukke – teksturen, farven i glasuren, tyngden virker dragende. De træbrændte krukker, med deres naturlige farvenuancer, afspejler omgivelserne og er et sammensat element, mellem indretning og arkitektur, mellem ude- og inderum. Der er krukkeformer, som er tænkt til at stå ude, nogle der kan plantes i, andre er tænkt som krukker til indretning, hvor de indgår i en arkitektonisk dialog med rummets stoflighed og farveholdning. Alle krukker er også frostsikre og kan stå ude i det danske klima.

De smukke krukker har Christian Bruun fremstillet i Vietnam. Krukkerne er brændt med overskudstræ fra gummiproduktion, i de store traditionelle “drageovne”, der stadig findes nogle steder i Vietnam. For Christian Bruun beror bæredygtighed på skønhed og kvalitet og respekt for materialerne. Desuden køber Christian skov i Vietnam, som tilbagebetaling for hans flyrejser derud.

 

Kong Neptuns frokostbord

Det er ikke kun på land, at der vil være mulighed for at nyde smuk keramik og kunsthåndværk. Også i vandet, i kanalen langs keramikstandene, kan keramikudstillinger opleves. Keramiker Helene Fridan udstiller i kanalen smukke tallerkner udformet som muslingeskaller. Disse skal danne rammen om Kong Neptuns frokostbord, og vil smukt flyde rundt i kanalen ved havnen. Der vil også være mulighed for at købe Helene Fridans muslingeskalle-tallerkner til selve keramikfestivalen.

 

 

Flydekugler på Svanetorvet

Oplev Cecilie Diges farvestrålende keramiske flydekugler, som vind og
vandstråler flytter rundt i Svanespringvandet. Der vil derudover også være mulighed for at købe flydekuglerne hos Keramikmakkerne i Strandgade 9.

 

KÅ 2019 – Keramisk Årsudstilling på Skælskør Bibliotek

Til årets keramikfestival kan duoen Ane Maria og Annimi Holst-Schmidts (A&A) event, Keramisk Årsudstilling, opleves på Skælskør Bibliotek fra kl. 11. Keramisk Årsudstilling er en udstillings- og salgsevent med dansk keramik fra især tiden efter 1950. Måske vil du opleve et déja-vu, måske vil Keramisk Årsudstilling være nøglen til for dig endnu ukendte kapitler i den keramiske historie. Kom og oplev de ca. 200 emner på en dag, hvor Skælskør er forvandlet til et keramikmekka.

 

 

 

Keramikstuderende udstiller på Det Gamle Rådhus

Det Gamle Rådhus på Gammeltorv forvandles den 10. juli til smukke udstillingslokaler, når fem nuværende og tidligere studerende fra Kunstakademiets Designskole på Bornholm udstiller deres værker. Udstillingen består af fem forskellige keramiske projekter. Nogle af projekterne inddrager lokale materialer i et funktionelt udtryk og er dermed en undersøgelse af, hvordan bornholmsk ler og sten kan omdannes til keramik. Andre af projekterne beskæftiger sig med alternative formgivningsteknikker, som udfordrer leret på en eksperimenterende måde. Desuden søger projekterne at formidle en fortælling og vække tanker hos de besøgende på udstillingen. De fem udstillere er Jessica Liliana Rios Gómez, Lisbet Thorborg Andersen, Maria Mai Paulsen, Marie Nee og Sara Jeffries.