Der er mange spændende udstillinger rundt om i byen til årets Keramikfestival

 

Kong Neptuns frokostbord

Det er ikke kun på land, at der vil være mulighed for at nyde smuk keramik og kunsthåndværk. Også i vandet, i kanalen langs keramikstandene, kan keramikudstillinger opleves. Keramiker Helene Fridan udstiller i kanalen smukke tallerkner udformet som muslingeskaller. Disse skal danne rammen om Kong Neptuns frokostbord, og vil smukt flyde rundt i kanalen ved havnen. Der vil også være mulighed for at købe Helene Fridans muslingeskalle-tallerkner til selve keramikfestivalen. 

 

 

Flydekugler på Svanetorvet

Oplev Cecilie Diges farvestrålende keramiske flydekugler, som vind og
vandstråler flytter rundt i Svanespringvandet. Der vil derudover også være mulighed for at købe flydekuglerne hos Keramikmakkerne i Strandgade 9.

 

KÅ 2019 – Keramisk Årsudstilling på Skælskør Bibliotek

Til årets keramikfestival kan duoen Ane Maria og Annimi Holst-Schmidts (A&A) event, Keramisk Årsudstilling, opleves på Skælskør Bibliotek fra kl. 11. Keramisk Årsudstilling er en udstillings- og salgsevent med dansk keramik fra især tiden efter 1950. Måske vil du opleve et déja-vu, måske vil Keramisk Årsudstilling være nøglen til for dig endnu ukendte kapitler i den keramiske historie. Kom og oplev de ca. 200 emner på en dag, hvor Skælskør er forvandlet til et keramikmekka. 

 

 

 

Keramikstuderende udstiller på Det Gamle Rådhus

Det Gamle Rådhus på Gammeltorv forvandles den 10. juli til smukke udstillingslokaler, når fem nuværende og tidligere studerende fra Kunstakademiets Designskole på Bornholm udstiller deres værker. Udstillingen består af fem forskellige keramiske projekter. Nogle af projekterne inddrager lokale materialer i et funktionelt udtryk og er dermed en undersøgelse af, hvordan bornholmsk ler og sten kan omdannes til keramik. Andre af projekterne beskæftiger sig med alternative formgivningsteknikker, som udfordrer leret på en eksperimenterende måde. Desuden søger projekterne at formidle en fortælling og vække tanker hos de besøgende på udstillingen. De fem udstillere er Jessica Liliana Rios Gómez, Lisbet Thorborg Andersen, Maria Mai Paulsen, Marie Nee og Sara Jeffries. 

 

Udstillinger fra Guldagergaard

Det internationale keramiske center, Guldagergaard, udstiller i år hele tre forskellige steder i Skælskør. På Magasinet i Strandgade kan du opleve keramikerne Vibeke Nielsen og Rasmus Eliasen med udstillingen AARHUS I HJERTET. I Galleri Æblehuset udstiller den amerikanske keramiske kunstner Virginia Scotchie. Og på førstesalen i Guldagergaards Værksted kan en udstilling af kunstnere fra Estonia Academy of Arts opleves. Mere information om de forskellige udstillinger følger. Er du nysgerrig på at vide mere om Guldagergaard, kan du læse mere her.