Keramikfestival – en hyldest til keramikken

Keramikfestivalen i Skælskør er opstået i det levende kunstnermiljø på egnen, som står for at skabe unikke kunst- og kulturprojekter. Initiativtagerne bag festivalen omfatter 5 lokale keramikere: Cecilie Dige, Gerda Østergaard, Lene Hansen, Gitte Nurup og Nelly Gaskin, Kunstnerlavet KIT, Skælskør Bykontor og Købmandsgården i Skælskør. Sponsorer og frivillige er med til at gøre det hele muligt og vi er alle dybt taknemmelige! 

Leret og dets gåder har en evindelig evne til at fascinere og indfange kunstnere med sin formelighed og uforudsigelighed. Ler har som materiale tjent mennesket igennem tiden som fortællingsbærere, brugsgenstande og æstetiske objekter. Det er på tide at fejre keramikken i sin egen ret.

Det forunderlige ved leret er ikke bare dets årtusindlange historie, som strækker sig tilbage til nogle af de første forarbejdede ting fra menneskehænder, men også dets stadige evne til at udvikle sig, udfordre og genopstå i nye former. Gennem de seneste år har keramikken oplevet en renæssance, og det keramiske håndværk blomstrer, både hvad angår den keramiske kunst og det keramiske design. Flere og flere får øjnene op for hvad materialet kan, hvor elastisk det er i forhold sin egen identitet og hvor uendeligt mange facetter og udtryk, det rummer.

Det er dét, vi hylder på Keramikfestivalen. Mangfoldigheden af nuancer. Derfor spænder vi også fra kunsthåndværket og hverdagsgenstandene til den danske og internationale kunsts innovative fortropper.

Keramikfestivalen er en årligt tilbagevendende begivenhed for professionelle keramikere og keramikglade gæster, der inspirerer med en oplevelse af det bedste danske og internationale keramik. For de udstillende keramikere er det en begivenhed, hvor de kan møde kolleger til faglig snak og hyggeligt samvær i de dejlige rammer, som vores charmerende “keramikby” udgør.

Festivalen 2021 er åben for publikum onsdag den 14. juli 2021 fra kl. 10 til kl. 18. Det primære udstillingsområde er på kajen langs kanalen, hvor man har udsigt til gamle huse, sejlbåde, havfugle og bolværksmatroser. Der vil dog også være keramiske særudstillinger over hele byen, lotteri, shuttle i veteranbusser og workshop på kajen, hvor alle der har lyst, kan deltage i udformningen af en keramisk folkegave til Skælskør.

Arrangører:
Lene Hansen, Nelly Gaskin. Cecilie Dige, Gerda Østergaard og Gitte Nurup som er kunstnere i Kunstnerlavet KIT, Købmandsgården, Kunstnerlavet KIT, Skælskør Bykontor. 

 

 

 Kunstnerlavet KIT er et netværk af professionelle, udøvende kunstnere, kunsthåndværkere, designere og andre professionelt skabende mennesker.

Det er Kunstnerlavets mission at skabe attraktive vilkår for professionelle kunstnere i Skælskør by. KIT hjælper kunstnerne med at få værksted enten i fællesskab med andre KIT kunstnere/medlemmer, eller for sig selv, til en billig husleje og centralt i byen. Samt med at etablere sig i byen og med markedsføring og netværk – gennem vores fælles hjemmeside, facebookside og vores netværk med store og små i både erhvervsliv, kommune, institutioner og andre foreninger. Der er p.t. 18 medlemmer af KIT, herunder flere billedkunstnere, keramikere, en beklædningsdesigner, indretningsarkitekt, forfatter, musiker, arkitekt, smykkekunstner, glaskunstner m.fl. Spændvidden er stor og indebærer frugtbare møder mellem de kunstneriske discipliner.

Læs mere her.

 

Sammen står man stærkere, det er én af erfaringerne i Kunstnerlavet KIT.

 

 Galleri og butik med kunsthåndværk af bedste kvalitet

Købmandsgården i Skælskør er et galleri og en butik med kunsthåndværk af høj kvalitet.Bag Købmandsgården står en non-profit erhvervsdrivende forening med omkring 30 aktive medlemmer, som arrangerer udstillinger, klarer administrationen og tager sig af Købmandsgårdens kunder, kunstnere og gæster. Købmandsgården har eksisteret siden starten af 1996 med udgangspunkt i en glæde ved kunsthåndværk og en fornøjelse ved at være aktive med andre engagerede kunstfans.

Læs mere her.

 

 Overblik over Skælskørs mange skønne tilbud, oplevelser og aktiviteter

Skælskør Bykontor forsøger at gøre det nemmere for alle at finde hinanden. Hvad enten man leder efter en oplevelse på rejsen, en forretningspartner eller ligesindede, der er med på at dyrke de fælles interesser, så kan Skælskør Bykontor hjælpe. Stedet blev stiftet for at lette samarbejdet mellem de mange aktører i Skælskør, Bisserup, på Agersø eller på Omø. Skælskør Bykontor holder til i Galleri Købmandsgården til daglig, og man er altid velkommen til at stikke hovedet ind, hvis man har spørgsmål.

Læs mere her.

Skælskør Bykontor

 

Guldagergaard er et internationalt anerkendt og velrenommeret center, der tilbyder keramik-kunstnere fra hele verden logi og arbejds-/studieplads under opholdet. Guldagergaard er et mødested, et forsknings- og formidlingscenter og et knudepunkt for innovation og udvikling for keramisk kunst og håndværk. Ambitionen er at være med til at præge udviklingen inden for keramikken som felt og at understøtte nye kunstneriske talenter.

Paul Scotts smukke keramiktræ foran Guldagergaard

Læs mere her.