Smuk keramik i værkstedsfællesskabet Bruuns Hjørne

Sted: Bruuns Hjørne • Gammel Torv 2A • 4230 Skælskør

 

I 2011 rykkede Nelly Gaskin og Lene Hansen som de to første kunsthåndværkere ind i det gamle bageri Bruuns Hjørne med støtte fra Kunstnerlavet KIT. Siden er også keramikeren Gerda Østergaard kommet til, og dørene bliver naturligvis holdt åbne og publikum inviteret indenfor, når der er Keramikfestival i Skælskør.

 

Nelly Gaskin

Nelly Gaskin er uddannet ved Designskolen Kolding i 1987. Hendes keramiske univers er et varmt og vennesælt sted, hvor livsglæde og trang til udfoldelse er så blomstrende, at ingen ordinære regler eller rammer kan holde det tilbage; næsehorn danser og går på line og høns pudser og putter sig. Udtrykket er levende og ubesværet, selvom Nelly Gaskin former med stor præcision og omhu.

Læs mere på Nellys hjemmeside.

 

Lene Hansen

Lene Hansen blev uddannet keramiker og pottemager i 1980 og har haft eget værksted siden 1990. Hun er bosat i Skælskør og medlem af Kunstnerlavet KIT. Hun finder stor glæde i det væld af muligheder inden for det håndværksmæssige, som der ligger i det keramiske arbejde, og derfor eksperimenterer hun fortsat med mange forskellige teknikker i den skabende proces.

Læs mere på Lenes hjemmeside.

 

Gerda Østergaard

Gerda Østergaard arbejdede tidligere mest med fremstillingen af brugsting i stentøj, men har siden specialiseret sig i keramisk udsmykning af områder tæt på bolig- eller erhvervsbyggeri. Hendes værker har ofte mosaikagtigt opbyggede flader i spiral- og zigzagmønstre eller stiliserede blomster og planter, som både kan være barokke eller strengt geometriske.

Læs mere på Gerdas hjemmeside.

 

 

Bruuns Hjørne – et helt specielt hus

 

Bruuns Hjørne på hjørnet af Vestergade og Gammeltorv er et helt specielt hus. Det blev bygget tilbage i 1934 af bagermester Gustav Thuesen Bruun. Han var en grundig mand, der ikke bare fik revet alle de gamle bygninger på stedet ned, nej, han holdt også lukket i et helt år, mens byggeriet stod på.

Bruuns Hjørne er bygget i funkisstil, og der er ingen tvivl om, at bygningen vakte opsigt i 1934. Den var anderledes, og der var tradition for, at funkisbygninger blev malet i pang-farver, så det har Bruuns Hjørne med bageri og café også været. Under sandblæsningen af facaden fornylig er der således også dukket både en nærmest orangerød farve, men også en ir-grøn farve frem. I dag er huset malet grønt ud mod vejen og gult bagtil.

Bruuns Hjørne var bageri frem til 1978, hvor lægerne Funck og Olavsgaard indrettede stedet til lægeklinik. Lægeklinikken blev i 2000 fortsat af lægerne Holmegård og Dueholm, der senere rykkede ind i det nye lægecenter. I nogle år var der så køreskole, advokatkontor og lidt udstilling i lokalerne, inden Peter Olavsgaard gennemrenoverede stedet, og i dag er det hjemsted for kunsthåndværkere og keramikere.

Bruuns Hjørne
Bruuns Hjørne – for lang tid siden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *