En hyldest til keramikken

Keramikfestival på havnen i Skælskør er opstået i det levende kunstnermiljø på egnen, som står for at skabe unikke kunst- og kulturprojekter.

Leret og dets gåder har en evindelig evne til at fascinere og indfange kunstnere med sin formelighed og uforudsigelighed. Ler har som materiale tjent mennesket igennem tiden som fortællingsbærere, brugsgenstande og æstetiske objekter. Det er på tide at fejre keramikken i sin egen ret.

Det forunderlige ved leret er ikke bare dets årtusindlange historie, som strækker sig tilbage til nogle af de første forarbejdede ting fra menneskehænder, men også dets stadige evne til at udvikle sig, udfordre og genopstå i nye former. Gennem de seneste år har keramikken oplevet en renæssance, og det keramiske håndværk blomstrer, både hvad angår den keramiske kunst og det keramiske design. Flere og flere får øjnene op for hvad materialet kan, hvor elastisk det er i forhold sin egen identitet og hvor uendeligt mange facetter og udtryk, det rummer.

Det er dét, vi hylder på Keramikfestival. Mangfoldigheden af nuancer. Derfor spænder vi også fra kunsthåndværket og hverdagsgenstandene til den danske og internationale kunsts innovative fortropper.

Keramik i keramikbyen

Keramikfestival er en årligt tilbagevendende begivenhed for professionelle keramikere og keramikglade gæster, der inspirerer med en oplevelse af det bedste danske og internationale keramik. For de udstillende keramikere er det en begivenhed, hvor de kan møde kolleger til faglig snak og hyggeligt samvær i de dejlige rammer, som vores charmerende “keramikby” udgør.

Keramikfestival 2023 er åben for publikum onsdag den 12. juli 2023 fra kl. 10 til kl. 18. Det primære udstillingsområde er på kajen langs kanalen, samt på plænen ved havnen, hvor man har udsigt til gamle huse, sejlbåde, havfugle og bolværksmatroser. Der vil dog også være keramiske særudstillinger over hele byen, lotteri, shuttle i veteranbusser og workshop på kajen, hvor alle der har lyst, kan deltage i udformningen af en keramisk folkegave til Skælskør.

Arrangører:

Bag Keramikfestival står Kunstnerlavet KIT og begivenheden arrangeres af projektkoordinator Bettina Højer i samarbejde med Cecilie Dige, Christian Glahn, Finn Møller og Pernille Kirkeskov-Hansen. Skælskør Bykontor, Købmandsgården, en lang række sponsorer og frivillige er med til at gøre det hele muligt og vi er alle dybt taknemmelige!