BLACK & WHITE – Når det eksotiske møder sart porcelæn

Sted: Det Gamle Rådhus • Gammeltorv 13 • 4230 Skælskør

Udstillingen er åben fra onsdag den 13. juli til og med lørdag den 30. juli.

 

Udstillingen er åben hele festivaldagen, men den officielle fernisering er kl. 17.00

 

I en særudstilling på Det Gamle Rådhus i Skælskør møder de internationalt anerkendte kunstnere Ane-Katrine von Bülow og Priscilla Mouritzens værker hinanden.

Ane-Katrine von Bülow har studeret mange år i Japan og er kendt for sine serigrafiske tryk på keramik og glas, mens Priscilla Mouritzen oprindeligt er fra Sydafrika og er kendt for sit arbejde med engobe-teknikken. Ane-Katrine arbejder ofte med store, monumentale skåle, mens Priscilla Mouritzen ofte arbejder med dét, der kan ligge i en hånd. Ved Keramikfestivalen 2016 kommer deres smukke værker til at væve sig sammen i en fascinerende forening af stramt komponeret geometri og blød, svungen streg. Kom og oplev det.

 

Ane-Katrine von Bülow

Ane-Kathrine von Bülow har med sin uddannelse fra Skolen for Brugskunst og ophold i Japan mange års erfaring med at skabe smukke former ved keramisk kunst. Hun arbejder med “Grafisk Porcelæn” i en formgivning, der spænder fra store, monumentale skåle til mindre værker bygget op i et enkelt geometrisk formsprog. Ane-Katrine von Bülow er speicialiseret i at bruge serigrafisk tryk som teknik- og som kunstnerisk udtryk. De trykte grafiske mønstre omslutter formen som en heldækkende struktur og bliver en integreret del af værket.

Læs mere om Ane-Katrine von Bülow på hendes hjemmeside.

 

Priscilla Mouritzen

Priscilla Mouritzen blev født i Cape Town i Sydafrika og har studeret ved The School of Art i Durban, før hun etablerede sit eget studie i England i 1968. Ti år senere flyttede hun til Danmark, hvor hun bor og arbejder i dag.

Priscilla arbejder hovedsageligt med porcelæn og engobe-glasur, og har udstillet over hele Europa, blandt andet ved Galerie Besson. Hun er medlem af bestyrelsen på Guldagergaard og sidder også i World Crafts Council Europe.

Læs mere på Priscillas hjemmeside.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *