Andre udstillinger

Keramikfestivalen kan hver sommer præsentere nye udstillinger i hele byen, hvor keramik vises frem på mange forskellige måder. Rundt i hele byen kan man finde keramikudstillinger som alle hver især viser en side af keramikkens verden.

Siden her vil løbende blive opdateret og det endelig program bliver offentliggjort i starten i juni 2022.

Ehlers samlingen udstiller

Ehlers Samlingen blev grundlagt i 1983 af Louis Kristian Ehlers. 
Ehlers Samlingen er Nordeuropas største samling, som rummer mellem 6000 og 8000 genstande. Samlingens primære fokus er lertøj fra 1700- og 1800-tallet, men samlingen rummer også kunstnerkeramik fra 1900tallet og unikaværker af Thorvald Bindesbøll m.fl., samt andre samlinger af bl.a. nipsenåle, navneklude, sølvtøj og etnografika. Samlingen afspejler i allerhøjeste grad Ehlersparrets livslange passion for at samle og er et wunderkammer af folkekunst, pottemageri og kunsthåndværk.

Magasinet, Strandgade 14, 4230 Skælskør

De anonyme mestre

Et udvalg af studiesamling af værker fra det traditionelle pottemageris anonyme mestre. Udstillingen sigter på at vise de glemte pottemagermestre, der arbejdede med brugsting uden tanke på individuel kunstnerisk berømmelse, men med sigte på at levere gedigne brugsting til datidens husholdning. Samlingen er privatejet af Christian Glahn.

Skovvej 8, 4230 Skælskør