Andre udstillinger

Keramikfestival kan hver sommer præsentere nye inspirerende udstillinger rundt i hele byen. Udstillingerne herunder var alle på programmet sommers.

Siden her vil i løbet af foråret blive opdateret med udstillingerne på Keramikfestival 2023.

Alle tiders pottemagere

Kom og se et udvalg af pottemageri fra Europa, Asien og Sydamerika i et spænd over mere end to tusind år. Her ses klenodier og rariteter – side om side med smukke eksempler på dagligdags brugsting.


Rundvisning i samlingen kl. 11:00, 13:00, 15:00 og 17:00, hvor genstandene sættes ind i en kulturhistorisk sammenhæng af Chr. Glahn, tidligere formidler af historisk keramik i Sagnlandet Lejre og på Nationalmuseet.


Varighed: ca. 30 minutter med plads til 10 personer ad gangen.

CHR. GLAHN KERAMIK, SKOVVEJ 8, 4230 SKÆLSKØR

En krukket udstilling

Gerda Østergaard, Nelly Gaskin og Lene Hansen fra kunstner-fællesskabet, Kunstnerne Bruuns Hjørne, udstiller nye keramiske arbejder, hvor “krukken” er temaet.

Gerda, Nelly og Lene har igennem en faglig dialog skabt større værker, der giver beskueren indblik i keramikernes forskellige, individuelle og personlige udtryk.

Udstillingen kan ses i Bruuns Hjørnes fælles-Galleri. www.bruunshjørne.dk
13. – 30. juli. 2022

Bruuns hjørne, Gammeltorv 2a, 4230 Skælskør

Åbent værksted og udstilling

Cecilie Dige åbner sit hyggelige værksted og have, hvor udstillingen ‘Frøer i det grønne’ kan ses.

Her kan Keramikmakkernes festival kop også købes.
Årets kop hedder ‘Gåsetræk i solnedgang’ og koster den 13. juli blot 150 kr.

Strandgade 9, 4230 skælskør

KÅ 2022 – Keramisk Årsudstilling

Udstillings- og salgseventen KÅ kaster lys på dansk keramik fra især tiden efter 1950. Kom og oplev et déja-vu eller for dig måske endnu ukendte keramikere og udtryk. Keramikhistorien åbner sig på Skælskør Bibliotek med ca. 200 emner.

Skælskør Bibliotek, Vestergade 4, 4230 Skælskør

Væghængt lertøj

I Salonen 4xk på Algade 26 viser Mette Joensen et udvalg af forskellige væghængte keramiske objekter. Mette Joensen har en MFA (Master of Fine Arts) fra Kunstakademiet i Bremen med grafik som speciale. De sidste 10 år har hun udover billedkunsten eksperimenteret og arbejdet meget med keramik. I de væghængte objekter ses ofte en spændende fusion af keramik og grafik. 

Salonen 4xk, Algade 26, 4230 Skælskør

Vibeke Krog

KUNST & DESIGN Købmandsgården har i juni og juli måned en særudstilling med keramiker Vibeke Krog. Vibeke arbejder med det røde ler med skulpturelle vaser og brugsting, hvor form og dekoration går op i en højere enhed. Vibekes nysgerrighed gør, at hun bruger mange teknikker, bl.a. begitninger med eller uden glasering, så glasuren også bliver en del af dekorationen.

Købmandsgaarden, Algade 11, 4230 Skælskør

Ehlers samlingen udstiller

Udstillingen er desværre aflyst pga. Coronasmitte

Ehlers Samlingen er Nordeuropas største samling af lertøj. Samlingen er resultatet af et langt liv, hvor Louis og Margrethe Ehlers har dedikeret sig til indsamlingen og bevarelsen af især dansk lertøj. 

Samlingen har til huse i Slotsgade 20 i Haderslev – et af byens ældste huse, som stammer fra tiden da Hertug Hans den Ældre byggede Hansborg slot. Huset er udsmykket med enestående vægmalerier fra 1660’erne.

Samlingen dækker hele landet og Slesvig-Holsten og rummer over 6500 genstande. 

På Keramikfestival vises et udsnit af samlingen med særligt fokus på jordfund og lertøj fra middelalderen og renæssancen.

Magasinet, Strandgade 14, 4230 Skælskør