Keramikfestivalen: En hyldest til keramikken

Leret og dets gåder har en evindelig evne til at fascinere og indfange kunstnere med sin formelighed og uforudsigelighed. Det har som materiale tjent mennesket som brugsgenstand, fortællingsbærer og æstetisk objekt i umindelige tider, og det er på tide, at fejre keramikken i sin egen ret.

Det forunderlige ved leret er ikke bare dets årtusindlange historie, som strækker sig tilbage til nogle af de første forarbejdede ting fra menneskehænder, men også dets stadige evne til at udvikle sig, udfordre og genopstå i nye former. Gennem de seneste år har keramikken oplevet en renæssance, og det keramiske håndværk blomstrer, både hvad angår den keramiske kunst og det keramiske design, og flere og flere får øjnene op for, hvad materialet kan, hvor elastisk det er i forhold sin egen identitet og hvor uendeligt mange facetter og udtryk, det rummer; fra brugsgenstande til avantgardistisk kunst.

Det er dét, vi hylder på Keramikfestivalen, den mangfoldighed af nuancer, og derfor spænder vi også fra kunsthåndværket og hverdagsgenstandene til den danske og internationale kunsts innovative fortropper.

At planlægge keramikfestival er ikke bare hårdt arbejde – det er også SKÆG!

Mød styregruppen bag #keramikfestival!
Bag festivalen der løber af stablen den 11. Juli på havnen i Skælskør, er en masse koordinering, papirarbejde og ikke mindst teamwork! Der er så mange spændende projekter igang og vi arbejder på højtryk for at få alt klar til en skøn keramikfestival – Vi har kun det skæg vi selv laver ikke?

31939579_1616732678363603_6153919305957244928_n 31960780_1616732635030274_7378383412253425664_n

 

 

Arrangører:
Guldagergaard er et internationalt anerkendt og velrenommeret center, der tilbyder keramik-kunstnere fra hele verden logi og arbejds-/studieplads under opholdet. Guldagergaard er et mødested, et forsknings- og formidlingscenter og et knudepunkt for innovation og udvikling for keramisk kunst og håndværk. Ambitionen er at være med til at præge udviklingen inden for keramikken som felt og at understøtte nye kunstneriske talenter.Lene Hansen, Nelly Gaskin. Cecilie Dige, Gerda Østergaard og Gitte Nurup – alle keramikere fra Kunstnerlavet KIT, Købmandggården, KIT Sekretariatet, Skælskør Bykontor, samt Internationalt Keramisk Center – Guldagergaard.

Guldagergaard
Paul Scotts smukke keramiktræ foran Guldagergaard

Læs mere her.

 

 

 

 En sammenslutning af professionelle kunstnere og designere i Skælskør

Kunstnerens vilkår har aldrig været nemme. Som kunstner skal man ikke bare være en god håndværker og kunstnerisk dedikeret, man skal også kunne magte fundraising, moms og regnskab, pressemeddelelser, formidling, etc. KIT giver kunstnere en håndsrækning med disse og mange andre opgaver for derved at skaffe kunstnerne flere kræfter til at komme videre med deres projekter. KIT er organiseret som en selvejende institution og har eksisteret siden 2010.Lige nu er 17 kunstnere og designere med i KIT, heriblandt billedhuggere, tekstildesignere, keramikere, glas- og billedkunstnere – alle med værksteder helt inde i kernen af den lille idylliske havneby, Skælskør.

Læs mere her.

 

Sammen står man stærkere, det er én af erfaringerne i Kunstnerlavet KIT.
Sammen står man stærkere, det er én af erfaringerne i Kunstnerlavet KIT.

 

 Galleri og butik med kunsthåndværk af bedste kvalitet

Købmandsgården i Skælskør er et galleri og en butik med kunsthåndværk af høj kvalitet.Bag Købmandsgården står en non-profit erhvervsdrivende forening med omkring 30 aktive medlemmer, som arrangerer udstillinger, klarer administrationen og tager sig af Købmandsgårdens kunder, kunstnere og gæster. Købmandsgården har eksisteret siden starten af 1996 med udgangspunkt i en glæde ved kunsthåndværk og en fornøjelse ved at være aktive med andre engagerede kunstfans.

Læs mere her.

 

Købmandsgården
Galleri Købmandsgården har eksisteret siden 1996 og har opbygget samarbejder med en lang række danske kunstnere.

 

 Overblik over Skælskørs mange skønne tilbud, oplevelser og aktiviteter

Skælskør Bykontor forsøger at gøre det nemmere for alle at finde hinanden. Hvad enten man leder efter en oplevelse på rejsen, en forretningspartner eller ligesindede, der er med på at dyrke de fælles interesser, så kan Skælskør Bykontor hjælpe. Stedet blev stiftet for at lette samarbejdet mellem de mange aktører i Skælskør, Bisserup, på Agersø eller på Omø. Skælskør Bykontor holder til i Galleri Købmandsgården til daglig, og man er altid velkommen til at stikke hovedet ind, hvis man har spørgsmål.

Læs mere her.

 

Skælskør Bykontor
Skælskør Bykontor hjælper med at binde alle aktører i Skælskør og omegn sammen.

 

Et samlingssted for keramikken

Keramikfestivalen er en årligt tilbagevendende begivenhed for professionelle keramikere og keramikglade gæster, der inspirere med en oplevelse af det bedste danske og internationale keramik. For de udstillende keramikere er det en begivenhed, hvor de kan møde kolleger til faglig snak og hyggeligt samvær i de dejlige rammer, som vores charmerende “keramikby” udgør.
Markedet er åbent for publikum onsdag den 12. juli fra kl. 11 til kl. 18. Det primære udstillingsområde er på kajen langs kanalen, hvor man har udsigt til gamle huse, sejlbåde, havfugle og bolværksmatroser. Der vil dog også være keramiske særudstillinger over hele byen, keramikjagt, shuttle i gamle og workshop på kajen, hvor  alle der har lyst, kan deltage i udformningen af en keramisk folkegave til Skælskør.